Schimmelnagel, wat is het?

Schimmelnagel is een schimmelinfectie in teennagels men ziet dan een doffe, brokkelige nagelplaat die geelbruin kan verkleuren.

Hoe ontstaat het?

Vaak is een schimmelnagel bij teennagels het gevolg van een voetschimmel. Deze schimmelnagels komen voor bij vrouwen en mannen van alle leeftijdsgroepen. Een infectie van de nagel begint meestal met een witte of gele plek aan het nageluiteinde of de zijkant van de nagel. De schimmel nestelt zich onder nagelplaat, daardoor wordt het nagelbed ook aangetast. De nagel raakt los van het nagelbed en er wordt een overmaat aan dik, verkleurd ( wit geel tot zwart bruin ) kruimelig hoorn gevormd. Dit geeft een enorm onprettige lucht en is zeer ontsierend voor de voet, buitengewoon hardnekkig, en dient daarom goed behandeld te worden.
Ik heb de opleiding voor schimmelnageldiagnostiek gevolgd.

Hoe wordt het behandeld?

Het kan erg lang duren voordat het weer genezen is en vraagt goede hygiƫnische behandeling en opvolging daarvan. Verder komt dit probleem gemakkelijk terug en kan door sporen overbrengen besmettelijk zijn voor de andere huisgenoten, net als bij voetschimmel. De pedicure kan ook hierbij helpen d.m.v. een speciale behandeling, die de nagel weer gezond kan maken

schimmelnagel

× Whatsapp bericht sturen